Denmark

cue

3-bande carambole spillets bible af Walt Harris.

I maj måned 1966, sendte amerikaneren Walt Harris vol. 3 af sin "Billiard Atlas on Systems & Techniques" på gaden, en bible omhandlende 3-bande carambole billard, som i højeste grad fortjener verdens opmærksomhed.

Harris, en utrættelig promotor af 3-bande carambole spillet i USA, siden 1988, dokumenterer i sine bøger alle mulige systemer, teknikker, anbefalinger og tricks, brugbare især i 3-bande carambole.

Dette studie- og opslagsværk, omhandlende ca. 600 sider på nuværende tidspunkt, tilbyder en næsten utrolig samling af detaljerede, udregnede systemer og 3-bande carambole stød, samlet sammen fra, bøger, magasiner, observationer i kampe og turneringer, samt gennem sine mange kontakter, mundtligt og skriftligt, med billardspillere, journalister og andre med interesse for dette emne.

I disse bøger kan du finde diamantsystemer, benyttet af gamle mestre som Willie Hoppe (1887-1959), men også systemer og teknikker som benyttes af vore dages top-spillere..

Sammen med en jævn strøm af Amerikanske mestre, omtales også store internationale navne som, Kobayashi, Komori, Sang Lee og Bitalis. "The Billiard Atlas" følger ikke en systematisk linie, som f.eks. Raymond Ceulemans' 1979, tunge værk "Mr. 100", om det samme emne. Derimod er bøgerne en guldmine for enhver billardspiller som ønsker at komme ud over det punkt som man refererer til som, "dagsformen".

Især under turnering, hvor man mangler den naturlige følelse med ballerne,hvor man ser "klapballer" over hele bordet og hvor man ikke kan finde de rigtige vinkler. I disse kampe kan man måske vende et truende nederlag, med en elementær viden om vinkler, hvor de starter og hvor de slutter..

Denne elementære viden finder du i Harris' bøger. Og meget mere. Alle mulige variationer om basis teknikken og systemer, incl. kalkulationer og stødteknik.

Selv systemer hvor sigtepunktet er kalkuleret på vægen i spillelokalet, kort sagt, her finder du alle de forskellige ting som billardspillere gennem mange år har benyttet sig af, for at hæve gennemsnittet i deres spil..

Mange af eksemplerne har fået navne, typisk Amerikansk, navne som "The wow shot", "Wow's cousin"., "Frank does not kiss" etc., Kobayashi's system hedder f.eks. "The rising sun system"..

Foruden alt dette, finder du kapitler der omhandler positionsspillet, både angreb og forsvar, det mentale spil, om selve materiellet, banderne, behandling af køen, "sharking" etc.

Et studérværk mange år frem, udgivet i 3 forskellige bøger (indtil nu)..

Du kan komme i besidelse af Billiard Atlas Vol. 1, 2 og 3, til en pris af $75 + $14 i fragt, ved at kontakte forfatteren på følgende adresse:

Walt Harris,
P.O.Box 321426,
Cocoa Beach, Florida 32932-14266
Telephone and Fax: (407) 783-54366
E-mail adress:wharris@billiardatlas.com

cue

Danish text for: The Billiard Atlas Volume 1 - 2 - 3. Book review by Jimmy Lauridsen, tournament consultant in The Danish Billiard Federation and billiardinstructor for about 10 years in Denmark. Co-author of the danish book "Billiard instruction for beginners"

Fremragende amerikansk bog serie på foreløbig 3 bøger af Walt Harris, omhandlende primært diamantsystemer, bl.a. nogle systemer som ikke er så kendte og systemer som han selv har udviklet.

Bøgerne gennemgår meget detaljeret de forskellige systemer, med gode tips og råd, godt udviklede diagrammer, alt i alt et godt gennemarbejdet materiale, som enhver billardspiller vil kunne bruge effektivt i sit spil, uanset hvilken disciplin man dyrker.

Undertegnede kan kun anbefale enhver spiller med interesse for at blive bedre og lære nyt, at rekvirere "The Billiard Atlas Volume 1 - 2 - 3".

I min tid som billardspiller, ca. 24 år og som instruktør gennem ca. 10 år, er jeg ikke stødt på en instruktionsbog som er så godt gennemarbejdet og værdifuld som disse.

cue

Danish text for: Billiard Atlas Volume 1. Book review excerpts by Robert Byrne, Billiards Digest Magazine.

Walt Harris' nye bog, er et fund for fan's af billard systemer ... I det meste af 3-bande carambole spillets 125 årige historie, er spillets hemmeligheder blevet bevogtet af den inderste cirkel af spillere.

Tips og systemer blev kun afdækket for en pris, eller taget med i graven. Mange tips og systemer blev opfundet igen og igen af forskellige spillere som ikke hvde adgang til hverken instruktører eller instruktionsbøger.

Heldigvis er spillerne ikke overladt til sig selv i dag.

Nogle eksperter vil stadigvæk ikke fortælle alle deres hemmeligheder, men andre er mere end villige til at dele deres erfaringer. En af disse er Walt Harris, en ældre turneringsspiller fra Chicago, som nu bor i Florida, en stat som er blevet et center for 3-bande carambole i USA.

For flere år siden udviklede Harris en interesse for 3-bande spillet i USA. Hans største motivation var en vis utilfredshed med standard systemerne "hjørnet 5" og "plus".

På et tidspunkt kom han frem med et system som han er overbevist om, er bedre. Samtidig har han også samlet systemer sammen undervejs fra andre spillere. Det bedste præsenterer han i "The Billiard Atlas on Systems and Techniques", ca. 12.000 ord, en teknisk manual som kræver et nærmere syn, men enhver spiller som har lyst til at bruge lidt tid, vil finde mange nyttige informationer her.

Harris forsøger ikke at revidere alle systemer i verden og hans bøger forsøger ikke at give det indtryk, at de er ultimative.på system spil. Der er f.eks. ikke noget i bøgerne om det store værk fra 1979 af Ceulemans fra Belgien, eller den 242 sider store bog fra 1987 af Verworst fra Holland, eller Al Gelbert's 1977 hæfter "Systematic Billiards". Der er heller ikke lavet nogen henvisninger til diskusionerne i mine egne bøger.

Hvad Harris dog giver videre, er en detaljeret forklaring om systemer som han selv har udviklet, sammen med en samlin af metoder og tips fra en masse af de bedste amerikanske spillere. Især kan jeg godt lide hans "plus two" system, som involverer en metode til nummerering, som tager hensyn til forandringen af stødballens returnering, efterhånden som ballens oprindelige placering flyttes fra den ene ende af en langbande til en anden. Dette påtænker jeg at tage med i mit eget spil.

Hvis du kan lide billard systemer, hvis du vil lære nogle nye, eller ønsker at følge prossesen for en god spiller, som ikke kun elsker spillet, men også har lyst til at give sin viden videre, vil du ikke blive skuffet.

Jeg ved hvor meget tid der skal bruges på research og finish af materiale som dette og hvor meget tid det kræver at udarbejde akkurate diagrammer. "The Billiard Atlas" er en kærlighedserklæring til spillet, fra en gavmild forfatter og hvis læserne svarer på hans opfordring til at sende materiale og info, vil dette kunne blive et stort opslagsværk.

Bogen indeholder 196 sider, størrelse 8,5 x 11 inches, indeholdende 72 fuld sider diagrammer ... 22 systemer og 14 teknikker.

Forfatter:
Walt Harris,
P.O. Box 321426,
Cocoa Beach, Florida 32932-1426
Telephone and fax: (407) 783-5436
E-mail address: wharris@billiardatlas.com

cue

Danish text for: Billiard Atlas Volume 2. Book review excerpts by Gerard Klinkert, in Hollands's Biljart Magazine.

I flere år, har Harris fulgt nogle af verdens bedste mestre i 3-bande spillet, udviklet systemer, teknikker og tips fra spillere som, Kobayashi, Sang Lee, Ashby, Bitalis, etc. etc... samlet af Walter Harris, som anser sig selv for at være billard reporter.

Disse unique bøger med navnet "Billiard Atlas" vil blive sendt på det hollandske marked for at hjælpe 3-bande spillere og måske senere de belgiske spillere, som dermed kan proffitere af disse top-spillere.

Før han skrev disse bøger, hvis en spiller ønskede at studere 3-bande carambole billard, var det ikke let at finde nok struktureret materiale fra de "gamle" top-spillere. Meget af materialet fra før i tiden, synes ude af print, eller forsvundet i tidens arkiv.

Med en position som billard reporter, besluttede han at undersøge og indsamle alt nødvendigt materiale, hvilket i en fem årig periode bragte ham til nogle af billardsportens arkiver.

Et "must" for enhver 3-bande spiller som ønsker at udvikle sit spil.

Denne bog er en 200 siders, størrelse 8,5 x 11 inches, med 75 fuld sider diagrammer.

cue

Danish text for: Billiard Atlas Volume 3. Book review excerpts by Tom Shaw, Feature Editor, Pool & Billiard Magazine.

Varieret og værdifuld

Forfatteren Walt Harris har spillet billard i mange år, samlet systemer rundt omkring fra hele verden og gjort dem tilgængelig for entusiasterne.>

Hans bøger har øget interessen for spillet og især for system spil. Harris har tilført sporten nogle ikke så kendte systemer... 25 af dem for at være helt præcist. Men i denne bog, vender han blikket mod nogle helt andre områder forbundet med 3-bande spillet i Amerika, skriver bl.a. om alternative turneringsformer, maskiner til rensning og polering af ballerne, klæder, samt tips til den mentale del af spillet og stødet.

Han skriver også om det at være træner og træne andre samt 3-bande top spillernes forskellige stil.

De 25 nye systemer er delt op i følgende emner, baller tværs over, kort vinkel stød, etc. og der er en hel del forslag og tips spredt ud i hele bogen.

Kort sagt, meget varieret og værdifuld.

Som med hans andre bøger, har poolspillere her en mulighed for at lære helt nye måder at tænke spillet på. Denne gang, måske med en ny indgangsvinkel for poolspillerne, ikke kun brugbar i spillet, men også i forbindelse med klæder, baller og meget mere.

The Billiard Atlas on Systems and Techniques, Volume 3, er nu tilgængelig i en 8,5 x 11 inches, 200 siders bog, med 75 fuld side diagrammer.

divider
[Home] [Pocket Billiard Players] [Carom Players] [Order]
divider
big B

Author:
Walt Harris,
P.O. Box 321426,
Cocoa Beach, Florida 32932-1426
Office 321-243-9592
E-mail address: wharris@billiardsatlas.com